Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ. ИСКАЗАНА ПУНА МЕЂУСОБНА ПОДРШКА ДВИЈУ ИНСТИТУЦИЈА У УСПОСТАВИ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА

08.04.2015. 13:06
Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са министром безбједности БиХ, Драганом Мектићем. На састанку је разговарано о међусобној помоћи и сарадњи двију институција, у процесу успоставе владавине права и јачања безбједности за све грађане Босне и Херцеговине.
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ. ИСКАЗАНА ПУНА МЕЂУСОБНА ПОДРШКА ДВИЈУ ИНСТИТУЦИЈА У УСПОСТАВИ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ. ИСКАЗАНА ПУНА МЕЂУСОБНА ПОДРШКА ДВИЈУ ИНСТИТУЦИЈА У УСПОСТАВИ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА
  • ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ. ИСКАЗАНА ПУНА МЕЂУСОБНА ПОДРШКА ДВИЈУ ИНСТИТУЦИЈА У УСПОСТАВИ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА

Главни тужилац Салиховић честитао је министру Мектићу на именовању и изразио задовољство што је Савјет министара формиран и почео са радом, јер је функционисање власти на државном нивоу врло битно за све реформске процесе који су у току.

Министар Мектић исказао је пуну подршку Тужилаштву БиХ у интензивирању активности у борби против корупције, организованог криминала, тероризма и других кривичних дјела, јер је процесуирање ових кривичних дјела врло битно за цјелокупну безбједносну ситуацију у Босни и Херцеговини, региону, па чак и на глобалном нивоу, када је ријеч о борби против тероризма.

Главни тужилац је упознао министра са текућим активностима и радом Тужилаштва БиХ, као и чињеницом да ће у наредних неколико мјесеци бити подигнут већи број оптужница за врло озбиљна кривична дјела рганизованог криминала, прања новца, тероризма, као и оптужница против држављана БиХ због незаконитог прикључивања страним војним и паравојним организацијама и учествовања на страним ратиштима.

Министар Мектић истакао је да су Министарство безбједности БиХ и Тужилаштво БиХ партнерске институције са истим циљем и задатком, а то је побољшање безбједности грађана и отклањање и елиминисање свих безбједносних пријетњи које угрожавају безбједност у нашој земљи.

Министарство безбједности у наредном периоду планира јачати капацитете за борбу против свих безбједносних пријетњи, у чему је кључни елемент добра сарадња са партнерским институцијама.

С обзиром да у оквиру Министарства безбједности БиХ дјелује више полицијских и безбједносних агенција са којима Тужилаштво БиХ има свакодневну и интензивну сарадњу, договорено је да се у наредном периоду још више ојача директна комуникација и сарадња у заједничком раду и активностима.

Безбједносни аспект је врло битан у процесу европских интеграција Босне и Херцеговине, па је због тога договорена интензивна сарадња са партнерским институцијама у земљама региона и земљама ЕУ и јачање међународне улоге Босне и Херцеговине у том процесу.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВА ЗГРАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НАДОГРАЂЕНЕ И АДАПТИРАНЕ ЗГРАДЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ



 

Фото галерија

04. 2024.
П У С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
25.04.2024. -  ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНА ДЈЕЛА ИЗАЗИВАЊЕ НАЦИОНАЛНЕ, РАСНЕ И ВЈЕРСКЕ МРЖЊЕ, РАЗДОРА И НЕТРПЕЉИВОСТИ И УГРОЖАВАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ
25.04.2024. -  ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУЋУЈЕ ЖАЛБУ НА ОДЛУКУ О НЕОДРЕЂИВАЊУ ПРИТВОРА И МЈЕРА ЗАБРАНЕ У ПРЕДМЕТУ “BLACK TIE 2”
25.04.2024. - ТУЖИЛАШТВО БиХ ОБАВИЈЕШТЕНО О ПОТВРЂИВАЊУ ОПТУЖНИЦЕ

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 483 700 
Факс: +387 (0) 33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33483 840

РАД СА СТРАНКАМА