Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

bos  hrv  срп  eng

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA MINISTROM SIGURNOSTI BiH. ISKAZANA PUNA MEĐUSOBNA PODRŠKA DVIJU INSTITUCIJA U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA

08.04.2015. 13:06
Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, sastao se sa ministrom sigurnosti BiH, Draganom Mektićem. Na sastanku je razgovarano o međusobnoj pomoći i saradnji dviju institucija, u procesu uspostave vladavine prava i jačanja sigurnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.
  • GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA MINISTROM SIGURNOSTI BiH. ISKAZANA PUNA MEĐUSOBNA PODRŠKA DVIJU INSTITUCIJA U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA
  • GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA MINISTROM SIGURNOSTI BiH. ISKAZANA PUNA MEĐUSOBNA PODRŠKA DVIJU INSTITUCIJA U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA
  • GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA MINISTROM SIGURNOSTI BiH. ISKAZANA PUNA MEĐUSOBNA PODRŠKA DVIJU INSTITUCIJA U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA

Glavni tužilac Salihović čestitao je ministru Mektiću na imenovanju i izrazio zadovoljstvo što je Vijeće ministara formirano i počelo sa radom, jer je funkcionisanje vlasti na državnom nivou vrlo bitno za sve reformske procese koji su u toku.

Ministar Mektić iskazao je punu podršku Tužilaštvu BiH u intenziviranju aktivnosti u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala, terorizma i drugih krivičnih djela, jer je procesuiranje ovih krivičnih djela vrlo bitno za cjelokupnu sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini, regionu, pa čak i na globalnom nivou, kada je riječ o borbi protiv terorizma.

Glavni tužilac je upoznao ministra sa tekućim aktivnostima i radom Tužilaštva BiH, kao i činjenicom da će u narednih nekoliko mjeseci biti podignut veći broj optužnica za vrlo ozbiljna krivična djela organizovanog kriminala, pranja novca, terorizma, kao i optužnica protiv državljana BiH zbog nezakonitog priključivanja stranim vojnim i paravojnim organizacijama i sudjelovanja na stranim ratištima.

Ministar Mektić istakao je da su Ministarstvo sigurnosti BiH i Tužilaštvo BiH partnerske institucije sa istim ciljem i zadatkom, a to je poboljšanje sigurnosti građana i otklanjanje i eliminisanje svih sigurnosnih prijetnji koje ugrožavaju sigurnost u našoj zemlji.

Ministarstvo sigurnosti u narednom periodu planira jačati kapacitete za borbu protiv svih sigurnosnih prijetnji, u čemu je ključni element dobra saradnja sa partnerskim institucijama.

S obzirom da u okviru Ministarstva sigurnosti BiH djeluje više policijskih i sigurnosnih agencija sa kojima Tužilaštvo BiH ima svakodnevnu i intenzivnu saradnju, dogovoreno je da se u narednom periodu još više ojača direktna komunikacija i saradnja u zajedničkom radu i aktivnostima.

Sigurnosni aspekt je vrlo bitan u procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine, pa je zbog toga dogovorena intenzivna saradnja sa partnerskim institucijama u zemljama regiona i zemljama EU i jačanje međunarodne uloge Bosne i Hercegovine u tom procesu.


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužilaštva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

Štampaj      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽILAŠTVA BIH

SVEČANO OTVARANJE NADOGRAĐENE I ADAPTIRANE ZGRADE TUŽILAŠTVA BIH


Foto galerija

04. 2024.
P U S Č P S N
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
19.04.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KRIJUMČARENJE VEĆE GRUPE MIGRANATA
18.04.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KRIVIČNO DJELO SPRJEČAVANJA DOKAZIVANJA
18.04.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PET OSOBA OPTUŽENIH ZA ORGANIZOVANO KRIJUMČARENJE VIŠE OD 150 ILEGALNIH MIGRANATA

Kontakt

ADRESA TUŽILAŠTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 483 700 
Fax: +387 (0)33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informisanje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 483 840

RAD SA STRANKAMA