Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

hrv  bos  срп  eng

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine

Pravna suradnja

Suradnja sa tužiteljstvima jugoistočne Europe/zapadnog Balkana

U procesu suradnje zemalja regije, 30.03.2005. godine, došlo je do zaključenja „Memoranduma o razumijevanju između Ureda Javnog tužitelja Republike  Makedonije, Ureda Javnog tužitelja Republike Albanije, Ureda glavnog tužitelja Bosne i Hercegovine, Ureda državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda republičkog tužitelja Republike Srbije, Ureda javnog tužitelja Republike Crne Gore“ kao zemalja Zapadnog Balkana u okviru CARDS projekta u kojem je aktivno učešće uzelo Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Potpisnice navedenog Memoranduma su se suglasile da će surađivati na području suzbijanja, provođenja istraga i kaznenog gonjenja počinitelja kaznenih djela iz oblasti organiziranog kriminala, kriminalnih grupa i zločinačkih organizacija. Suradnja se ostvaruje kroz razmjenu podataka, dokumenata i dokaza koji se odnose na sve oblike organiziranog kriminala. Potpisnici, nadalje, surađuju s ciljem sprječavanja i suzbijanja korupcije i drugih mogućih oblika organiziranog kriminala. Potpisnice su se obvezale da će procijeniti svoje nacionalne propise i praksu radi poboljšanja zakonskih okvira i mehanizama u borbi protiv organiziranog kriminala.

Kao mehanizam za provedbu suradnje utvrđena je Nacionalna kontaktna točka u Tužiteljstvu BiH, koja čini sastavni dio rasprostranjene regionalne tužiteljske mreže kontaktnih točaka zemalja potpisnica Memoranduma.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, svjesno porasta teških kaznenih djela, posebno organiziranog kriminala, nedozvoljene trgovine drogom, krijumčarenja ljudi, trgovine ljudima, trgovine oružjem, korupcije, pranja novca i međunarodnog terorizma u svezi povezanim kaznenim djelima, zaključilo je više pojedinačnih Sporazuma o suradnji sa tužiteljstvima zemalja najbližeg okruženja:

„Protokol o suglasnosti u ostvarivanju i unapređenju međusobne suradnje u borbi protiv svih oblika teškog kriminala, posebice organiziranog kriminala, nedozvoljene trgovine narkoticima, krijumčarenja ljudima, trgovine oružjem, korupcije, pranja novca, međunarodnog terorizma, ratnih zločina i sličnih pitanja od zajedničkog interesa između Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine“ koji je potpisan u siječnju 2005. godine.

„Protokol o suglasnosti u ostvarivanju i unapređenju međusobne suradnje u borbi protiv svih oblika teškog kriminala, posebice organiziranog kriminala, nedozvoljene trgovine narkoticima, krijumčarenja ljudima, trgovine oružjem, korupcije, pranja novca, međunarodnog terorizma, ratnih zločina i sličnih pitanja od zajedničkog interesa između između Vrhovnog državnog tužitelja Republike Crne Gore i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine“ koji je potpisan u svibnju 2005. godine.

„Protokol o suglasnosti u ostvarivanju i unapređenju međusobne suradnje u borbi protiv svih oblika teškog kriminala, posebice organiziranog kriminala, nedozvoljene trgovine narkoticima, krijumčarenja ljudima, trgovine oružjem, korupcije, pranja novca, međunarodnog terorizma, ratnih zločina i sličnih pitanja od zajedničkog interesa između između Repuličkog tužilaštva Srbije i Državnog Tužiteljstva Bosne i Hercegovine“ koji je potpisan u srpnju 2005. godine.

„Sporazum o suglasnosti u ostvarivanju međusobne suradnje u borbi protiv svih oblika teškog kriminala, između Ureda javnog tužitelja Republike Makedonije i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine“ zaključen u ožujku 2005. godine.


Ispiši

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽITELJSTVA BIH

SVEČANO OTVARANJE NADOGRAĐENE I ADAPTIRANE ZGRADE TUŽITELJSTVA BIH

  

 

 

Foto galerija

04. 2024.
P U S Č P S N
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
19.04.2024. -
18.04.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KAZNENO DJELO SPRJEČAVANJA DOKAZIVANJA
18.04.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PET OSOBA OPTUŽENIH ZA ORGANIZIRANO KRIJUMČARENJE VIŠE OD 150 ILEGALNIH MIGRANATA

Kontakt

ADRESA TUŽITELJSTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 483 700 
Fax: +387 (0)33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informiranje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 483 840

RAD SA STRANKAMA