Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

hrv  bos  срп  eng

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA MINISTROM SIGURNOSTI BiH. ISKAZANA PUNA MEĐUSOBNA POTPORA DVIJU INSTITUCIJA U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA

08.04.2015. 13:06
Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, sastao se sa ministrom sigurnosti BiH, Draganom Mektićem. Na sastanku je razgovarano o međusobnoj pomoći i suradnji dviju institucija, u procesu uspostave vladavine prava i jačanja sigurnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.
  • GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA MINISTROM SIGURNOSTI BiH. ISKAZANA PUNA MEĐUSOBNA POTPORA DVIJU INSTITUCIJA U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA
  • GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA MINISTROM SIGURNOSTI BiH. ISKAZANA PUNA MEĐUSOBNA POTPORA DVIJU INSTITUCIJA U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA
  • GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA MINISTROM SIGURNOSTI BiH. ISKAZANA PUNA MEĐUSOBNA POTPORA DVIJU INSTITUCIJA U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA

Glavni tužitelj Salihović čestitao je ministru Mektiću na imenovanju i izrazio zadovoljstvo što je Vijeće ministara formirano i počelo sa radom, jer je funkcioniranje vlasti na državnoj razini vrlo bitno za sve reformske procese koji su u tijeku.

Ministar Mektić iskazao je punu potporu Tužiteljstvu BiH u intenziviranju aktivnosti u borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala, terorizma i drugih kaznenih djela, jer je procesuiranje ovih kaznenih djela vrlo bitno za cjelokupnu sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini, regionu, pa čak i na globalnoj razini, kada je riječ o borbi protiv terorizma.

Glavni tužitelj je upoznao ministra sa tekućim aktivnostima i radom Tužiteljstva BiH, kao i činjenicom da će u narednih nekoliko mjeseci biti podignut veći broj optužnica za vrlo ozbiljna kaznena djela organiziranog kriminala, pranja novca, terorizma, kao i optužnica protiv državljana BiH zbog nezakonitog priključivanja stranim vojnim i paravojnim organizacijama i sudjelovanja na stranim ratištima.

Ministar Mektić istakao je da su Ministarstvo sigurnosti BiH i Tužiteljstvo BiH partnerske institucije sa istim ciljem i zadatkom, a to je poboljšanje sigurnosti građana i otklanjanje i eliminiranje svih sigurnosnih prijetnji koje ugrožavaju sigurnost u našoj zemlji.

Ministarstvo sigurnosti u narednom raydoblju planira jačati kapacitete za borbu protiv svih sigurnosnih prijetnji, u čemu je ključni element dobra suradnja sa partnerskim institucijama.

S obzirom da u okviru Ministarstva sigurnosti BiH djeluje više policijskih i sigurnosnih agencija sa kojima Tužiteljstvo BiH ima svakodnevnu i intenzivnu suradnju, dogovoreno je da se u narednom raydoblju još više ojača izravna komunikacija i suradnja u zajedničkom radu i aktivnostima.

Sigurnosni aspekt je vrlo bitan u procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine, pa je zbog toga dogovorena intenzivna suradnja sa partnerskim institucijama u zemljama regiona i zemljama EU i jačanje međunarodne uloge Bosne i Hercegovine u tom procesu.


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prigodom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužiteljstva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

Ispiši      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽITELJSTVA BIH 

Foto galerija

06. 2024.
P U S Č P S N
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
14.06.2024. - GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA VRŠITELJEM FUNKCIJE GLAVNOG TUŽITELJA JAVNOG TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE SRBIJE
13.06.2024. - U GACKU JE U TIJEKU EKSHUMACIJA TIJELA ŽRTAVA IZ PROTEKLOGA RATA
12.06.2024. - OSUMNJIČENI U AKCIJI KODNOG NAZIVA “ROLEX” PREDATI TUŽITELJSTVU BiH

Kontakt

ADRESA TUŽITELJSTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 483 700 
Fax: +387 (0)33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informiranje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 483 840

RAD SA STRANKAMA