Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ARMINA BUREIĆA ZBOG KRIJUMČARENJA STRANIH DRŽAVLJANA

26.04.2024. 13:20

Tužitelj iz Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja ljudi i trgovine ljudima Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:            

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ARMINA BUREIĆA ZBOG KRIJUMČARENJA STRANIH DRŽAVLJANA

- ARMINA BUREIĆA, rođenog 2003. godine u Zenici, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

 

Optuženi se tereti da je, dana 20. srpnja prošle godine, za ugovoreni novčani iznos, prihvatom i prijevozom omogućio krijumčarenim osobama nezakonit boravak na području BiH. Navedene krijumčarene osobe su prethodno od strane njima poznate osobe ilegalno prevedene preko granične crte iz R Crne Gore u BiH.

 

Optuženi je nakon preuzimanja i prigodom nedozvoljenog tranzita krijumčarenih osoba kroz teritorij BiH otkriven i spriječen zaustavljanjem od strane policijskih djelatnika u mjestu Prača, općina Pale, koji su pregledom zatekli četiri krijumčarene osobe, državljane Pakistana i Bangladeša.

 

Optuženi se tereti da je postupio protivno članku 6. Protokola protiv krijumčarenja migranata kopnenim, morskim i zračnim putem, članku 7. Zakona o graničnoj kontroli i članku 8. Zakona o strancima i to svjesno i znajući da krijumčarene osobe nemaju vlastite važeće putne isprave i da ne ispunjavaju uvjete za zakonit boravak na području BiH, u namjeri pribavljanja imovinske koristi prijevozom omogućio boravak krijumčarenim osobama u BiH, čime je počinio kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. stavak 2. KZ-a BiH.

 

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba