Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРКОМ КРАЉЕВИНЕ ШПАНИЈЕ

26.04.2024. 13:13

Главни тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине, Миланко Кајганић, састао се са амбасадорком Краљевине Шпаније у БиХ, Њ.Е.  Maríom Teresom Lizaranzom Perinat, као и са вођом тима пројекта EU4JUSTICE и осталим експертима ангажованим у БиХ.

 

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРКОМ КРАЉЕВИНЕ ШПАНИЈЕ

Главни тужилац је амбасадорки представио рад и резултате Тужилаштва БиХ, као и активности у области међународне сарадње, те рад на предметима усмјереним против међународног и прекограничног криминала, укључујући организовани криминал и друга повезана кривична дјела. Амбасадорка је подржала досадашње кораке и охрабрила главног тужиоца да настави тим путем, истакнувши да ће Краљевина  Шпанија подржати Тужилаштво БиХ у постизању још бољих резултата.

 

На састанку је, осим усклађивања правосудног система БиХ са европским стандардима, разговарано и о потписивању билатералног споразума са државним тужилаштвом у Шпанији. Такав споразум би ојачао сарадњу у раду на предметима организованог криминала, корупције, као и другим предметима прекограничног и међународног криминала те обезбиједио бржу и ефикаснију комуникација између два тужилаштва.  

 

 

Договорен је низ активности које се могу реализовати у склопу пројекта EU4JUSTICE, а које ће помоћи јачању владавине права у Босни и Херцеговини и међународне сарадње правосудних институција у склопу европских интеграција.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba