Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA VELEPOSLANICOM KRALJEVINE ŠPANJOLSKE

26.04.2024. 13:13

Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Milanko Kajganić, sastao se sa veleposlanicom Kraljevine Španjolske u BiH, Nj.E.  Maríom Teresom Lizaranzom Perinat, kao i sa vođom tima projekta EU4JUSTICE i ostalim ekspertima angažiranim u BiH.

 

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA VELEPOSLANICOM KRALJEVINE ŠPANJOLSKE

Glavni tužitelj je veleposlanici predstavio rad i rezultate Tužiteljstva BiH, kao i aktivnosti u oblasti međunarodne suradnje, te rad na predmetima usmjerenim protiv međunarodnog i prekograničnog kriminala, uključujući organizirani kriminal i druga povezana kaznena djela. Veleposlanica je podržala dosadašnje korake i ohrabrila glavnog tužitelja da nastavi tim putem, istaknuvši da će Kraljevina  Španjolska podržati Tužiteljstvo BiH u postizanju još boljih rezultata.

 

Na sastanku je, osim usklađivanja pravosudnog sustava BiH sa europskim standardima, razgovarano i o potpisivanju bilateralnog sporazuma sa državnim tužiteljstvom u Španjolskoj. Takav sporazum bi  ojačao suradnju u radu na predmetima organiziranog kriminala, korupcije, kao i drugim predmetima prekograničnog i međunarodnog kriminala te osigurao bržu i učinkovitiju komunikacija između dva tužiteljstva.  

 

Dogovoren je niz aktivnosti koje se mogu realizirati u sklopu projekta EU4JUSTICE, a koje će pomoći jačanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini i međunarodne suradnje pravosudnih institucija u sklopu europskih integracija.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba