Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВА ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ФАЛСИФИКОВАЊЕ НОВЦА

15.04.2024. 12:55

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, након проведене акције и лишења слободе два лица осумњичена за пласирање веће количине фалсификованих новчаница валуте евро на подручју Добоја и Приједора, испитао је осумњичене и одлучио поднијети Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора.  

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВА ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ФАЛСИФИКОВАЊЕ НОВЦА

Притвор је предложен за осумњичене Товиловић Каламанда Стефан Мариано (1999) из Љубљане  и Окорн Арт (2003) из Крања, држављане Републике Словеније.

 

Осумњичени су под истрагом и терете се да су, почетком мјесеца априла ове године,  већу количину фалсификованих новчаница у апоенима од по 200 евра ставили у оптицај као праве у више наврата приликом плаћања различитих производа на више бензинских пумпи на подручју општине Добој и Приједор.

 

Мјера притвора је предложена из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњичених који су страни држављани, те би одласком из БиХ постали недоступни Тужилаштву и Суду БиХ.

 

Осумњичени се терете да су починили кривично дјело кривотворење новца из члана 205. став 1. у вези са чланом 54. и 29. истог Закона.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba