Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA KRIVOTVORENJE NOVCA

15.04.2024. 12:55

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon provedene akcije i lišenja slobode dvije osobe osumnjičene za plasiranje veće količine krivotvorenih novčanica valute euro na području Doboja i Prijedora, ispitao je osumnjičene i odlučio podnijeti Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.  

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA KRIVOTVORENJE NOVCA

Pritvor je predložen za osumnjičene Tovilović Kalamanda Stefan Mariano (1999) iz Ljubljane  i Okorn Art (2003) iz Kranja, državljane Republike Slovenije.

 

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su, početkom mjeseca travnja ove godine,  veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenima od po 200 eura stavili u optjecaj kao prave u više navrata prigodom plaćanja različitih proizvoda na više benzinskih crpki na području općine Doboj i Prijedor.

 

Mjera pritvora je predložena iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih koji su strani državljani, te bi odlaskom iz BiH postali nedostupni Tužiteljstvu i Sudu BiH.

 

Osumnjičeni se terete da su počinili kazneno djelo krivotvorenje novca iz članka 205. stavak 1. u svezi sa člankom 54. i 29. istog Zakona.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba