Вијести

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА СВЕУЧИЛИШТА У МОСТАРУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

10.04.2024. 12:17

Посјете студената се реализују у оквиру активности Комуникацијске стратегије Тужилаштва БиХ и јачања сарадње са академском заједницом.

 

 СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА СВЕУЧИЛИШТА У МОСТАРУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

Група од 18 студената, са студија права на Правном факултету Свеучилишта у Мостару (СУМ), дана 9.4.2024. године боравила је у посјети Тужилаштву БиХ.

 

Са студентима су се састали и разговарали тужитељка Одсјека за организовани криминал у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, представница Одсјека за подршку свједоцима, као и представници Одјела за односе с јавношћу.

 

Студентима је презентован досадашњи рад Тужилаштва БиХ у протеклих 20 година од успоставе ове правосудне институције, унутрашња организација тужилаштва, као и надлежности и положај који ова правосудна институција има у оквиру тужилачког система и правосудне заједнице у Босни и Херцеговини.

 

Студенти су имали прилику постављати питања о свим детаљима који их занимају из дјелокруга рада Тужилаштва Босне и Херцеговине.

 

На крају посјете студентима је уприличен и кратки обилазак зграде и капацитета Тужилаштва БиХ.

 

У оквиру активности Комуникацијске стратегије Тужилаштво БиХ реализује посјете студената права, криминалистике, безбједности и других сродних студија из свих крајева Босне и Херцеговине.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba