Vijesti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U MOSTARU POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

10.04.2024. 12:17

Posjete studenata se realizuju u okviru aktivnosti Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH i jačanja saradnje sa akademskom zajednicom.

 

 

 STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U MOSTARU POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

Grupa od 18 studenata, sa studija prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM), dana 9.4.2024. godine boravila je u posjeti Tužilaštvu BiH.

 

Sa studentima su se sastali i razgovarali tužiteljica Odsjeka za organizirani kriminal u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, predstavnica Odsjeka za podršku svjedocima, kao i predstavnici Odjela za odnose s javnošću.

 

Studentima je prezentiran dosadašnji rad Tužilaštva BiH u proteklih 20 godina od uspostave ove pravosudne institucije, unutrašnja organizacija tužilaštva, kao i nadležnosti i položaj koji ova pravosudna institucija ima u okviru tužilačkog sistema i pravosudne zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

Studenti su imali priliku postavljati pitanja o svim detaljima koji ih zanimaju iz djelokruga rada Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 

Na kraju posjete studentima je upriličen i kratki obilazak zgrade i kapaciteta Tužilaštva BiH.

 

U okviru aktivnosti Komunikacijske strategije Tužilaštvo BiH realizuje posjete studenata prava, kriminalistike, sigurnosti i drugih srodnih studija iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba