Вијести

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА “ПАРАВАН” У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНЕ ДРОГЕ КОКАИН И ОРУЖЈА

05.04.2024. 12:07

Поступајући под надзором тужитељке из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници SIPA-е су на подручју Херцеговине извршили лишење слободе тројице осумњичених, као и претресе објеката и возила на пет локација у Међугорју, Мостару и Коњицу.

 

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА “ПАРАВАН” У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНЕ ДРОГЕ КОКАИН И ОРУЖЈА

Један од осумњичених некадашњи је високопозиционирани војни званичник. Истрага се односи на осумњичене за организовани криминал повезан са кријумчарењем већих количина опојне дроге “кокаин” из иностранства на подручје Босне и Херцеговине, као и кријумчарење и продају аутоматског оружја и другог наоружања и муниције, намијењеног за дистрибуцију на илегалном тржишту у БиХ.

 

Приликом реализације акције, заплијењена је количина од око 1 килограма опојне дроге “кокаин”, као и оружје, муниција и експлозивна средства, чија набавка, држање и промет грађанима и физичким лицима никако није дозвољена, те одређена количина новца и доказног материјала који ће бити кориштен у поступку.

 

Тројица осумњичених биће предата Тужилаштву БиХ у законском периоду, након чега ће поступајућа тужитељка испитати осумњичене и донијети одлуку о даљим активностима у складу са законом.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba