Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA U PREDMETU SA DOKAZIMA IZ SKY I ANOM APLIKACIJA PROTIV RADOVANA DAMJANOVIĆA (1987)

25.03.2024. 15:30

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv optuženog Damjanović Radovana, rođenog 1987. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA U PREDMETU SA DOKAZIMA IZ SKY I ANOM APLIKACIJA PROTIV RADOVANA DAMJANOVIĆA (1987)

Optuženi se tereti da je, u razdoblju prosinca 2019. do konca 2021. godine, postupajući u okviru zajedničkog plana i međusobnog dogovora, a radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, kao pripadnik skupine za organizirani kriminal, a koju skupinu je organizirao ranije optuženi Sako Bibić, koja se bavila međunarodnim prometom većih količina opojne droge marihuana – “skank”,  djelujući na području BiH, Srbije, Crne Gore, kao i zemalja EU.

 

U optužnici se navodi da je optuženi, komunicirajući putem zaštićenih aplikacija, zajedno sa drugim njemu poznatim osobama, izvršio međunarodni nezakoniti prijenos opojne droge marihuana - „skank“ u količini od oko 200 kilograma, u dva navrata po 100 kg, prvo iz BiH u Njemačku, a potom iz R Srbije u BiH, a u drugom navratu prvobitno iz R Srbije u BiH, a koju drogu su potom na nezakonit način pokušali prevesti u SR Njemačku i zemlje EU radi plasmana na ilegalnom narko-tržištu u tim državama.

 

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavak 2. KZ-a BiH, u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. istog Zakona.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, koji je istu i potvrdio.

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba