Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ У SKY ПРЕДМЕТУ “КУМ”

23.02.2024. 09:39

Након испитивања осумњичених, тужилац из Sky тима Тужилаштва БиХ, упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:

 

 

 ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ У SKY ПРЕДМЕТУ “КУМ”

1.   Александра Матовића зв. “Ацо“, рођеног 1977. године у Фочи, запослен као активни полицајац Граничне полиције БиХ, држављанина БиХ.

2.   Предрага Петковића, зв. “Пеђа”, рођеног 1987. године у Бања Луци, држављанина БиХ и Р Србије.                   

 

Осумњичени су лишени слободе у акцији коју су по налогу тужиоца провели полицијски службеници МУП-а РС и МУП-а Кантона Сарајево на подручју Сарајева, Фоче и Градишке.

 

Приједлог притвора упућен је из разлога описаних у члану 132. тачка 1. став а), б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето, а за осумњиченог Петковића и због опасности од бјекства осумњиченог.

 

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела организираног криминала повезаних са недозвољеним међународним прометом већих количина опојних дрога и њеном дистрибуцијом на илегалном нарко-тржишту.

 

Надаље, осумњичени Матовић терети се и за коруптивно кривично дјело, односно злоупотребу капацитета Граничне полиције БиХ ради пружања помоћи криминогеним лицима издавањем неистинитих потврда о преласку државне границе и на друге начине.

 

Један од осумњичених у овом предмету лоциран је у Данској те ће при повратку у БиХ, у наредним данима, бити преузет на Аеродрому Сарајево и предат поступајућем тужиоцу.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba