Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ У SKY ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “CONSIGLIERE”

08.02.2024. 14:53

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, након испитивања осумњичених, према Суду БиХ упутио је приједлог за одређивање притвора за осумњичене:

 

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ У SKY ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “CONSIGLIERE”

-     Џениса Кадрића,  рођеног 1989. године у Сарајеву, некадашњег запосленика Федералне управе полиције и Алема Ходовића, рођеног 1983. године у Прибоју.

 

Мјера притвора у трајању од 30 дана предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето.

 

Они се сумњиче да су починили кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелом прање новца из члана 209. КЗ-а БиХ.

 

У оквиру истражних и оперативних активности прикупљене су информације и докази из Sky и Аном апликација да су се осумњичена лица дуже вријеме бавила организованим криминалом, повезаним са неовлаштеним међународним прометом великих количина опојних дрога, као и прањем новца, а све са циљем стицања велике противправне имовинске користи у новцу, материјалним добрима или другим облицима користи, односно скупоцјеним возилима и великом броју некретнина.

 

Акција је проведена на подручју Сарајева под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ, а у реализацији акције учествовали су полицијски службеници МУП-а КС, док је подршку пружала Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ с којом је остварена интензивна сарадња.

 

Током акције заплијењена је значајна количина новца, војно-комуникацијска опрема, четири пушке, као и четири пиштоља, два скупоцјена моторна возила, као и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

 

Приједлог притвора упућен је Суду БиХ, гдје се очекује заказивање рочишта по приједлогу тужилаштва. 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba