Вијести

У НАСТАВКУ АКЦИЈЕ У SKY ПРЕДМЕТУ “CONSIGLIERE” У САРАЈЕВУ ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ДВОЈИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ

07.02.2024. 09:23

Полицијски службеници МУП-а КС, поступајући под надзором тужиоца из Sky тима Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, на подручју Сарајева провели су активности лишења слободе двојице осумњичених, као и претресе просторија једног правног лица-предузећа.

 

У НАСТАВКУ АКЦИЈЕ У SKY ПРЕДМЕТУ  “CONSIGLIERE” У САРАЈЕВУ ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ДВОЈИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ

Слободе су лишени осумњичени Џенис Кадрић рођен 1989. године у Сарајеву, некадашњи запосленик Федералне управе полиције, као и Алем Ходовић рођен  1983. године у Прибоју,  а врше се претреси правног лица-предузећа E.S. TECH д.о.о Сарајево.

 

Активности се проводе у оквиру предмета кодног назива “Consigliere” са доказима из Sky и Аном апликација, а осумњичени су под истрагом због организованог криминала повезаног са неовлаштеним међународним прометом великих количина опојних дрога, као и прања новца, односно уношења великих износа новца стеченог кривичним дјелима у редован платни промет у Босни и Херцеговини куповином покретне и непокретне имовине.

 

Осумњичени ће након проведених активности бити предати поступајућем тужиоцу, који ће донијети одлуку о даљим активностима у истрази.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba