Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНЕ РОБЕ – ДУВАНА ВЕЋЕ ВРИЈЕДНОСТИ

02.02.2024. 11:55

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Сопта Боже, рођеног 1967. године у Широком Бријегу, држављанина БиХ и Републике Хрватске.

 

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНЕ РОБЕ – ДУВАНА ВЕЋЕ ВРИЈЕДНОСТИ

Према наводима оптужнице, оптужени се терети да се, ради стицања противправне имовинске користи, неовлаштено бавио недозвољеним прометом акцизних производа, односно у два наврата покушао ставити у промет већу количину акцизне робе-дувана, који није био обиљежен контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, са намјером да оствари зараду продајом наведеног дувана.

 

Према наводима опужнице, оптужени је резани дуван у количини од укупно 440 кг, у два наврата по 220 кг, запакован у ПВЦ вреће, за који није посједовао потребну документацију, превозио у моторном возилу, те је затечен приликом контроле на подручју мјеста Хаџићи и Витез и у тој намјери спријечен од стране овлаштених службених лица Управе за индиректно опорезивање БиХ.

 

Износ утајених акциза и дажбина за наведену количину дувана је 69.964,40 КМ.

 

Оптужени се терети да је починио продужено кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине, у вези са чланом 26. и 54. истог Закона.

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba