Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА НАКОН СПОРАЗУМНОГ ПРИЗНАЊА ОСУЂЕН НА КАЗНУ ЗАТВОРА ОД ДВИЈЕ ГОДИНЕ

15.01.2024. 15:11

Оптужени Папић Сава (1976), држављанин Р Црне Горе, који се налази у притвору, споразумно је признао кривицу, након чега је у Суду БиХ осуђен на затворску казну у трајању од двије године.

 

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА НАКОН СПОРАЗУМНОГ ПРИЗНАЊА ОСУЂЕН НА КАЗНУ ЗАТВОРА ОД ДВИЈЕ ГОДИНЕ

Оглашен је кривим за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ, за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ.

 

Оптужени је признао кривицу да је, половином мјесеца јула прошле године, као члан организоване групе, неовлаштено извршио међународни пренос опојне дроге „марихуана-сканк“ у количини од 35,532 килограма са подручја Р Црне Горе на подручје Босне и Херцеговине.

 

У оквиру предметног споразума изречене су мјере сигурности одузимања предмета и то: ПМВ марке Laguna Renault које је кориштено у извршењу кривичног дјела, те мобилни телефон са припадајућим СИМ картицама.

 

Такође, од оптуженог ће се одузети наркотичка средства кориштена у извршењу кривичног дјела, опојна дрога “марихуана-сканк”, која ће бити уништена у законској процедури.

 

Предложена казна адекватна је улози и одговорности оптуженог у извршењу овог кривичног дјела.

 

Потписивањем споразума оптужени се одриче права на суђење те не може уложити жалбу на кривично-правну сакцију.

 

Након разматрања споразума, исти је прихваћен од стране Суда те је оптуженом изречена наведена казна, а предмет је правоснажно окончан без судског поступка и главног претреса.

 

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba