Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВОЈИЦУ СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

12.01.2024. 14:39

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:    

 

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВОЈИЦУ СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

- Murawski Klaudiusz Roman, рођеног 2002. године у Glogowu, Пољска, држављанина Пољске и

- Murawski Michal Jan, рођеног 1982. године у Glogowу, Пољска, држављанина Пољске.

 

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка а) и б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњичених који би одласком из БиХ постали недоступни правосудним органима, те опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике.

 

Осумњичени су под истрагом Тужилаштва БиХ и сумњиче се да су 11.01. ове године вршили кријумчарење 20 миграната афроазијског поријекла у теретном моторном возилу Мерцедес, националних ознака Р Пољске. Кријумчари и кријумчарена лица откривени су на МГП Габела, приликом обављања граничне контроле од стране Граничне полиције БиХ, након чега су лишени слободе. Пронађени илегални мигранти предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.  

 

Они се сумњиче да су починили кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. став 1. КЗ-а БиХ.

 

Тужилаштво БиХ и Гранична полиција, заједно са партнерским агенцијама, перманентно предузимају активности у спречавању илегалних миграција и процесуирању кривичних дјела повезаних са илегалним миграцијама у Босни и Херцеговини.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba