Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ ПОЛОЖАЈА ПРОТИВ КАЛАБА ЉУБОМИРА (1957), НЕКАДАШЊЕГ ДИРЕКТОРА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ВЕТЕРИНАРСТВО БиХ

03.01.2024. 09:02

Оптужени се терети за коруптивно кривично дјело, односно да је злоупотребом положаја или овлаштења, искористивши службена овлаштења директора у Канцеларији за ветеринаство Босне и Херцеговине,  свјесно нанио штету правном субјекту из Посушја у износу од 411.673,50 КМ.

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ ПОЛОЖАЈА ПРОТИВ КАЛАБА ЉУБОМИРА (1957), НЕКАДАШЊЕГ ДИРЕКТОРА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ВЕТЕРИНАРСТВО БиХ

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против:

 

-      КАЛАБА ЉУБОМИРА, рођеног 1957. године у Бугојну, држављанина БиХ и Р Србије.

 

Оптужени се терети да је, поступајући у својству службеног лица у институцијама БиХ, за вријеме када је обављао послове директора Канцеларије за ветеринарство БиХ, током 2020. године, без испуњења законских услова донио обавезно Упутство о привременој забрани издавања и потписивања ветеринарско-здравствених цертификата поменутом привредном субјекту, те онемогућио извоз и продају већ припремљеног говеђег меса у Р Турску у количини од око 41 тоне (41.785,78 кг), које је због тога пропало и било уништено, на који начин је проузроковао материјалну штету у новчаном износу од 411.673,50 КМ.

 

Оптужени се терети да је починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења из члана 220. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

Редигована оптужница


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba