Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

28.12.2023. 12:11

Оптужени Жељко Стекић (1969),  у присуству адвоката, споразумно је признао кривицу, након чега је у Суду БиХ осуђен на казна затвора у трајању од једне (1) године и 6 (шест) мјесеци, као и споредну новчану казну у износу од 15.000 КМ, коју је оптужени дужан уплатити у року од шест мјесеци од правоснажности пресуде Суда БиХ.

 

 

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оглашен је кривим за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из КЗ-а БиХ, за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ.

 

Оптужени је признао кривицу да је, 1. септембра ове године, ради стицања противправне имовинске користи, неовлаштено извршио међународни пренос опојне дроге „кокаин“ у количини од око пола килограма (500,6 грама) са подручја Р Србије на подручје Босне и Херцеговине.

 

Такође, од оптуженог ће се одузети наркотичка средства кориштена у извршењу кривичног дјела, опојна дрога “кокаин” која ће бити уништена у законској процедури.


Предложена казна адекватна је улози и одговорности оптуженог у извршењу овог кривичног дјела.

 

Потписивањем споразума оптужени се одриче права на суђење те не може уложити жалбу на кривично-правну сакцију.

 

Након разматрања споразума, исти је прихваћен од стране Суда те је оптуженом изречена наведена казна, а предмет је правоснажно окончан без судског поступка и главног претреса.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba