Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVOJICU STRANIH DRŽAVLJANA ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

14.12.2023. 13:05

Osumnjičena lica su otkrivena u dva navrata u pokušaju krijumčarenja ukupno 12 migranata, državljana R Turske.

 

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVOJICU STRANIH DRŽAVLJANA ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, u dva odvojena predmeta, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:    

 

-     Silvanli Ahmeta, rođenog 1989. godine u Giresun u Turskoj, državljanina R Turske, osumnjičenog za krijumčarenje 9 ilegalnih migranata i

 

-     Unsal Umit Mustafa, rođenog 1982. godine u Ankari, Republika Turska, državljanina Republike Turske, sumnjiči se za krijumčarenje 3 migranta.

 

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosudnim organima.

 

U izvršenju krivičnog djela osumnjičeni su otkriveni na dvije odvojene lokacije, jedna na graničnom pojasu na području opštine Velika Kladuša (9 migranata) i druga u mjestu Ivanica na graničnom pojasu opštine Ravno (3 migranta), nakon čega su osumnjičeni lišeni slobode i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati su Tužilaštvu BiH na dalje procesuiranje.

 

Tužilaštvo BiH i Granična policija, zajedno sa partnerskim agencijama, permanentno preduzimaju aktivnosti u sprečavanju ilegalnih migracija i procesuiranju krivičnih djela povezanih sa ilegalnim migracijama u Bosni i Hercegovini.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba