Vijesti

OSUMNJIČENI SAMARDŽIJA MLADEN (1990) PREDAT TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

12.12.2023. 13:16

Policijski službenici MUP-a RS predali su postupajućem tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju osumnjičenog Samardžija Mladena, rođenog 1990. godine u Kranju, koji je lociran, identifikovan i lišen slobode u operaciji Tužilaštva BiH i MUP-a RS kodnog naziva “Tokio”, provedenoj na području Jahorine.

 

OSUMNJIČENI SAMARDŽIJA MLADEN (1990) PREDAT TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Osumnjičeni je duže vrijeme bio u bjekstvu, a osumnjičen je u okviru predmeta Tužilaštva BiH sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija.

 

Tereti se da je bio u vrhu organizovane kriminalne grupe koja je vršila krijumčarenje većih količina teških opojnih droga sa područja Južne Amerike i Evropske unije na područje Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

 

U okviru operativne akcije kodnog naziva “Tokio”, tužilaštvo i policijske agencije ostvaruju značajnu saradnju sa strukturama EUROPOL-a, a tokom provođenja akcije zaplijenjena je veća količina novca, oružja i vozilâ.

 

Nakon ispitivanja osumnjičenog, s obzirom na duži boravak u bjekstvu, za njega će biti zatraženo određivanje mjere pritvora.

 

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba