Vijesti

OSUMNJIČENI U SKY PREDMETU IZRUČEN PRAVOSUĐU BOSNE I HERCEGOVINE

30.11.2023. 07:55

Policijski djelatnici Sudbene policije BiH od kolega iz R Hrvatske preuzeli su i u Kompleks pravosudnih institucija BiH izručili osumnjičenog Jošilo Jovana, rođenog 1983. godine u Sarajevu, nastanjenog u Banja Luci, državljanina BiH.

 

 OSUMNJIČENI U SKY PREDMETU IZRUČEN PRAVOSUĐU BOSNE I HERCEGOVINE

Navedeni osumnjičeni je pod istragom u SKY predmetima kodnog naziva “Tansporter” i “Storage”, tereti se za organizirani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, a tužiteljstvo i partnerske policijske, pravosudne i sigurnosne agencije dugo vremena su tragale za njim jer se nalazio u bjekstvu.

 

Osumnjičeni je prošle godine lišen slobode u R Hrvatskoj, na području Istre, gdje je koristio krivotvorene osobne dokumente, nakon čega su pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne suradnje za njegovo izručenje u Bosnu i Hercegovinu.

 

Nakon što su pripadnici Sudbene policije od kolega iz Hrvatske, danas oko 13 h preuzeli osumnjičenog, on je uz visoke mjere osiguranja doveden u Kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje je na snazi mjera pritvora koja mu je određena raspisivanjem tjeralice od strane Suda BiH.

 

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju koji će poduzeti daljnje potrebne korake u procesuiranju osumnjičenog.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba