Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНИНА ЦРНЕ ГОРЕ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНЕ РОБЕ – ЦИГАРЕТА ВЕЋЕ ВРИЈЕДНОСТИ

28.11.2023. 09:39

Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНИНА ЦРНЕ ГОРЕ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНЕ РОБЕ – ЦИГАРЕТА ВЕЋЕ ВРИЈЕДНОСТИ

-     Радоицу Вуковића, рођеног 1976. године у мјесту Плужине, држављанина Р Црне Горе.

Мјера притвора је предложена из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог који би одласком из БиХ постао недоступан правосудним органима, као и опасности да би боравком на слободи могао поново починити кривично дјело или довршити започето.

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ због кривичног дјела организирани криминал у вези са кривичним дјелима недозвољен промет акцизних производа, кријумчарење и недозвољено складиштење робе из КЗ-а БиХ, а сумњичи се да је дјелујући као члан организоване групе вршио кријумчарење, углавном са подручја Црне Горе у БиХ, и даљу дистрибуцију на илегалном тржишту дуванских прерађевина у БиХ великих количина цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама, како је прописано пореским законодавством Босне и Херцеговине.

За осумњиченим је била на снази мјера полицијске потраге, те је приликом уласка у Босну и Херцеговину, након што је контролисан од стране припадника Граничне полиције БиХ на граничном прелазу Хум, лишен слободе, предат МУП-у РС који га је предао у надлежност Тужилаштва БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba