Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DRŽAVLJANINA CRNE GORE OSUMNJIČENOG ZA NEDOZVOLJEN PROMET TROŠARINSKE ROBE – CIGARETA VEĆE VRIJEDNOSTI

28.11.2023. 09:39

Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DRŽAVLJANINA CRNE GORE OSUMNJIČENOG ZA NEDOZVOLJEN PROMET TROŠARINSKE ROBE – CIGARETA VEĆE VRIJEDNOSTI

-     Radoicu Vukovića, rođenog 1976. godine u mjestu Plužine, državljanina R Crne Gore.

Mjera pritvora je predložena iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosudnim tijelima, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH zbog kaznenog djela organizirani kriminal u svezi sa kaznenim djelima nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, krijumčarenje i nedozvoljeno skladištenje robe iz KZ-a BiH, a sumnjiči se da je djelujući kao član organizirane skupine vršio krijumčarenje, uglavnom sa područja Crne Gore u BiH, i daljnju distribuciju na ilegalnom tržištu duhanskih prerađevina u BiH velikih količina cigareta koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama, kako je propisano poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Za osumnjičenim je bila na snazi mjera policijske potrage, te je prigodom ulaska u Bosnu i Hercegovinu, nakon što je kontroliran od strane pripadnika Granične policije BiH na graničnom prijelazu Hum, lišen slobode, predat MUP-u RS koji ga je predao u nadležnost Tužiteljstva BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba