Вијести

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ЈЕДНО ЛИЦЕ, ОСУМЊИЧЕНО ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОРУЖЈА, ЛИШЕНО СЛОБОДЕ У ОКВИРУ ПОЛИЦИЈСКЕ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “ЛЕД”

24.11.2023. 13:22

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране за Хусеина Бегановића, рођеног 1956. године у општини Цазин, држављанина БиХ, лишеног слободе у оквиру оперативне акције SIPA-е реализоване на подручју Цазина и Босанске Крупе.

 

 

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ЈЕДНО ЛИЦЕ, ОСУМЊИЧЕНО ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОРУЖЈА, ЛИШЕНО СЛОБОДЕ У ОКВИРУ ПОЛИЦИЈСКЕ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА “ЛЕД”

Наведени осумњичени под истрагом је Тужилаштва БиХ и терети се да је, током 2023. године, у циљу стицања противправне имовинске користи, у више наврата вршио продају, посредовање и нудио на продају оружје и минско-експлозивна средства, без дозволе прописане законом Босне и Херцеговине и у супротности с међународним правом.

 

Наведени се сумњичи за кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

 

Мјере забране, између осталог, односе се на забрану напуштања боравишта, забрану путовања, те обавезно јављање надлежној полицијској станици.

 

Наведене мјере забране осигураће несметано спровођење и окончање истраге коју проводи Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским агенцијама и институцијама.

 

Истрага у предмету се интензивно наставља.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba