Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ; ПРИВЕДЕНО ВИШЕ ПОЛИЦИЈСКИХ И ЦАРИНСКИХ СЛУЖБЕНИКА

15.11.2023. 11:02

Поступајући по налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, полицијски службеници SIPA-е, у сарадњи на терену са МУП-ом РС и Полицијом Брчко дистрикта БиХ, проводе акцију кодног назива “Дивич”. Активности су усмјерене на процесуирања коруптивних кривичних дјела повезаних са незаконитим увозом великих количина разних роба, углавном са подручја Р Србије у БиХ.

 

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ; ПРИВЕДЕНО ВИШЕ ПОЛИЦИЈСКИХ И ЦАРИНСКИХ СЛУЖБЕНИКА

Претреси и лишења слободе се врше на подручју Бијељине и Брчко дистрикта БиХ, а међу осумњиченима су четири царинска службеника УИО БиХ, два полицијска службеника МУП-а РС и два полицајца Граничне полиције БиХ.

 

Осумњичени се терете за незаконито поступање и непровођење потребних законом прописаних мјера приликом увоза великих камионских испорука робе, највећим дијелом из Р Србије на подручје Босне и Херцеговине и обратно.

 

На тај начин, давањем дара или других облика користи и злоупотребама овлаштења, вршени су незаконити увози робе без царинског евидентирања и плаћања законом прописаних увозних дажбина, те су починиоци стицали велику незакониту имовинску корист.

Осумњичени се, између осталог, терете за кривична дјела организираног криминала,  у вези са кривичним дјелима кријумчарења, злоупотребе положаја или овлаштења, несавјесног рада у служби, давања и примање дара и других облика користи, као и давања мита.

Поступајући тужилац и његов тим координишу рад полицијских службеника на терену, те ће након реализованих активности донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba