Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДИРЕКТОРОМ СЛУЖБЕ ЗА ПОСЛОВЕ СА СТРАНЦИМА

02.11.2023. 12:27

У Тужилаштву БиХ одржан је састанак главног тужиоца Миланка Кајганића и директора Службе за послове са странцима Жарка Лакете.

 

 

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДИРЕКТОРОМ СЛУЖБЕ ЗА ПОСЛОВЕ СА СТРАНЦИМА

На састанку је разговарано о актуелним темама које се односе на рад  и надлежност ових институција за провођење закона, посебно у свјетлу борбе против организованих илегалних миграција.

 

Директор Лакета на састанку је презентовао ситуацију у области мигрантских токова у посљедних неколико мјесеци, када се биљежи повећање броја миграната на подручју Босне и Херцеговине.

 

С обзиром да Тужилаштво БиХ у свом саставу има и Одсјек за борбу против трговине људима и кријумчарења људи, који ради на великом броју предмета у овој области, главни тужилац Кајганић истакао је важност добре сарадње партнерских институција у БиХ у откривању, спречавању и кривичном процесуирању ове врсте кривичних дјела, а посебно важност рада Службе за послове са странцима која је задужена за евидентирање страних држављана који бораве у БиХ, као и њихову депортацију, уколико се ради о лицима која противзаконито бораве у Босни и Херцеговини.

 

Партнерска сарадња Тужилаштва БиХ и Службе за послове са странцима БиХ наставиће се и у наредном периоду.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba