Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV FIZIČKE I PRAVNE OSOBE ZA POREZNU UTAJU U IZNOSU OD OKO MILIJUN KM

02.11.2023. 12:16

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:    

 

 

 PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV FIZIČKE I PRAVNE OSOBE ZA POREZNU UTAJU U IZNOSU OD OKO MILIJUN KM

- PETRIĆ DRAGANA, rođenog 1961. godine u Sarajevu, državljanina BiH i Republike Hrvatske i

- pravne osobe „LIMPRODUKT“ d.o.o. Kreševo.

 

Optuženi se terete da su, u vremenskom razdoblju od 01.01.2016. do 31.05.2018. godine, Dragan Petrić, u svojstvu ravnatelja i osobe ovlaštene za zastupanje pravne osobe „LIMPRODUKT“ d.o.o. Kreševo, s ciljem izbjegavanja plaćanja davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH, u svrhu ostvarivanja protupravne imovinske koristi, nije obračunao niti evidentirao u poslovnim knjigama ostvareni promet u iznosu od od 5.840.267,10 KM, niti prikazao pripadajući izlazni PDV u iznosu od 992.845 KM, za koji iznos je oštetio proračun BiH.

 

Pravna osoba „LIMPRODUKT“ d.o.o. Kreševo se tereti da je, kao pravna osoba, raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi u svom redovitom poslovanju.

 

Optuženi se terete da su počinili - Dragan Petrić  kazeno djelo porezne utaje ili prijevare iz članka 210. stavak 4. u svezi stavka 1. KZ-a BiH, a pravna osoba „LIMPRODUKT“ d.o.o. Kreševo kazneno djelo porezne utaje ili prijevare iz članka 210. stavak 4. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona BiH, u svezi sa člankom 124. točka c) istog Zakona.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Redigovana optužnica 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba