Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ МЕЂУНАРОДНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНЕ ДРОГЕ

31.10.2023. 13:17

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Жељка Стекића, рођеног 1969. године у општини Шабац, Република Србија, држављанина Републике Србије, налази се у притвору.

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ МЕЂУНАРОДНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНЕ ДРОГЕ

Оптужени се терети да је, 1. септембра ове године, ради стицања противправне имовинске користи, неовлаштено извршио међународни пренос опојне дроге „кокаин“ у количини од око пола килограма (500,606) грама са подручја Р Србије на подручје Босне и Херцеговине.

 

Наведену опојну дрогу, чија вриједност на илегалном нарко-тржишту достиже износ од више десетина хиљада КМ, запаковану у пвц вреће оптужени је сакрио у претинцу испод сувозачевог сједишта аутомобила којим је управљао, а пронађена опојна дрога је након извршеног претреса одузета од стране припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

 

Оптужени се терети да је вршио неовлаштену међународну продају и пренос супстанци или препарата који су прописом проглашени опојним дрогама, чиме је починио кривично дјело неовлаштен промет опојним дрогама из члана 195. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

Редигована оптужница

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba