Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НАПАДА НА ОВЛАШТЕНО СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ – ПОЛИЦАЈЦА ДИРЕКЦИЈЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ ПОЛИЦИЈСКИХ ТИЈЕЛА БиХ

26.10.2023. 13:00

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:      

 

 

 ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НАПАДА НА ОВЛАШТЕНО СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ – ПОЛИЦАЈЦА ДИРЕКЦИЈЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ ПОЛИЦИЈСКИХ ТИЈЕЛА БиХ

-    Jaceka Andrzeya Zawitowskog,  рођеног 1985. године у Пољској, држављанина Пољске, привремено боравио у Мигрантском центру Ушивак, Хаџићи, налази се у притвору. 

 

Оптужени се, према наводима из оптужнице, терети да је, 05.09. ове године, након што је у алкохолисаном стању дошао у Мигрантски центар Ушивак у општини Хаџићи који обезбјеђују полицијски службеници Дирекције за координацију полицијских тијела (ДКПТ) БиХ, прво вербално, а потом и физички насрнуо и напао полицијског службеника који вршио контролу уласка у објекат, након чега је савладан и лишен слободе.

Оптужени се терети да је напао службено лице у институцијама Босне и Херцеговине у вршењу послова безбједности Босне и Херцеговине, чиме је починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу послова безбједности, откривању или лишењу слободе починилаца кривичних дјела из члана 241б. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba