Vijesti

U OKVIRU EUROPSKOG DANA PRAVDE SKUPINA STUDENATA IZ ZENICE BORAVILA U JEDNODNEVNOJ POSJETI TUŽITELJSTVU BiH

25.10.2023. 14:04

U sklopu obilježavanja Europskog dana pravde, koji se diljem Europe obilježava 25. listopada, skupina od 25 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici boravila je u posjeti Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. 

 

U OKVIRU EUROPSKOG DANA PRAVDE SKUPINA STUDENATA IZ ZENICE BORAVILA U JEDNODNEVNOJ POSJETI TUŽITELJSTVU BiH

Studenti su tijekom posjete obišli kapacitete Tužiteljstva Bosne i Hercegovine kako bi iz prve ruke vidjeli prostor u kojem rade i borave tužitelji, istražitelji i stručni suradnici koji rade u Tužiteljstvu BiH.

 

U okviru programa posjete sa studentima se sastao i razgovarao tim uposlenika Tužiteljstva BiH, uključujući tužitelja, istražitelja, stručnog suradnika, službenicu za podršku svjedocima i predstavnike Odjela za odnose s javnošću koji su prigodom posjete studentima predstavili kako izgleda jedan radni dan u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, koje su redovite radne aktivnost tužitelja i uposlenika, kao i ostale aktivnosti koje se provode u radu ove pravosudne institucije.

 

Kao gosti, sa studentima su razgovarale i uposlenice Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Granične policije BiH koje su govorile o radu i aktivnostima u kojima ostvaruju suradnju sa Tužiteljstvom BiH.

 

Studenti su tijekom posjete mogli postavljati pitanja o svim aktivnostima koje ih zanimaju iz djelokruga rada Tužiteljstva BiH i agencija za provedbu zakona. 

 

U okviru Komunikacijske strategije Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine realizira više aktivnosti koje su usmjerene na otvorenost prema javnosti, građanima, kao i profesionalnoj i akademskoj zajednici.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba