Vijesti

U OKVIRU EVROPSKOG DANA PRAVDE GRUPA STUDENATA IZ ZENICE BORAVILA U JEDNODNEVNOJ POSJETI TUŽILAŠTVU BiH

25.10.2023. 14:04

U sklopu obilježavanja Evropskog dana pravde, koji se širom Evrope obilježava 25. oktobra, grupa od 25 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici boravila je u posjeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. 

 

 U OKVIRU EVROPSKOG DANA PRAVDE GRUPA STUDENATA IZ ZENICE BORAVILA U JEDNODNEVNOJ POSJETI TUŽILAŠTVU BiH

Studenti su tokom posjete obišli kapacitete Tužilaštva Bosne i Hercegovine kako bi iz prve ruke vidjeli prostor u kojem rade i borave tužioci, istražioci i stručni saradnici koji rade u Tužilaštvu BiH.

 

U okviru programa posjete sa studentima se sastao i razgovarao tim uposlenika Tužilaštva BiH, uključujući tužioca, istražioca, stručnog saradnika, službenicu za podršku svjedocima i predstavnike Odjela za odnose s javnošću koji su prilikom posjete studentima predstavili kako izgleda jedan radni dan u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, koje su redovne radne aktivnost tužilaca i uposlenika, kao i ostale aktivnosti koje se provode u radu ove pravosudne institucije.

 

Kao gosti, sa studentima su razgovarale i uposlenice Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Granične policije BiH koje su govorile o radu i aktivnostima u kojima ostvaruju saradnju sa Tužilaštvom BiH.

 

Studenti su tokom posjete mogli postavljati pitanja o svim aktivnostima koje ih zanimaju iz djelokruga rada Tužilaštva BiH i agencija za provođenje zakona. 

 

U okviru Komunikacijske strategije Tužilaštvo Bosne i Hercegovine realizuje više aktivnosti koje su usmjerene na otvorenost prema javnosti, građanima, kao i profesionalnoj i akademskoj zajednici.

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba