Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ МИЛАНКО КАЈГАНИЋ САСТАО СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ПРАВОСУЂА ФРАНЦУСКЕ

11.10.2023. 10:09

У оквиру пројекта EU4JUSTICE, главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић, састао се са званичницима правосудних институција Републике Француске.

 

 

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ МИЛАНКО КАЈГАНИЋ САСТАО СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ПРАВОСУЂА ФРАНЦУСКЕ

На челу делегације био је Anthony Manwaring, представник за европске и међународне односе Министарства правосуђа Француске, а у оквиру делегације били су и официр за везу за Југоисточну Европу, безбједносни аташе Француске у БиХ, званичници задужени за међународну и институционалну сарадњу, као и представник који је пројектни менаџер EU4JUSTICE.

 

На састанку је разговарано о активностима пројекта EU4JUSTICE, као и међународној сарадњи Тужилаштва БиХ са партнерским институцијама Р Француске са којима Тужилаштво БиХ има изузетно добру сарадњу у протеклом периоду.

 

Главни тужилац Кајганић истакао је помоћ правосуђа и полиције Француске која је пружена у раду на предметима са доказима из Sky и Аном апликација, у којима је значајна међународна правна помоћ стигла управо из Француске.

 

У оквиру пројекта EU4JUSTICE реализује се јачање међународне сарадње институција из земаља ЕУ и Босне и Херцеговине у борби против организованог међународног и прекограничног криминала, као битног сегмента за јачање владавине права.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba