Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ И УПРАВА ЗА ИНДИРЕКТНО ОПОРЕЗИВАЊЕ БиХ ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О ОПЕРАТИВНОЈ САРАДЊИ

05.10.2023. 14:44

Овај Меморандум омогућиће бржу сарадњу и размјену података између институција у борби против организованог криминала, финансијског криминала и корупције.

 

ТУЖИЛАШТВО БиХ И УПРАВА ЗА ИНДИРЕКТНО ОПОРЕЗИВАЊЕ БиХ ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О ОПЕРАТИВНОЈ САРАДЊИ

У просторијама Тужилаштва БиХ, водећи званичници двију институција, Миланко Кајганић и Зоран Тегелтија, потписали су Меморандум о оперативној сарадњи којим ће се убрзати комуникација и размјена оперативних података у предметима у којима поступају ове институције за провођење закона.

 

Потписивање овог документа у складу је са Peer Review препорукама у склопу европских интеграција Босне и Херцеговине којима се препоручује јачање оперативне сарадње између институција које се боре против кривичних дјела из области финансијског криминала, утаје пореза, привредног криминала и корупције.

 

Потписивање Меморандума омогућиће Тужилаштву БиХ брз и директан приступ евиденцијама које води УИО БиХ, а што је нарочито битно у ситуацијама када је ради заштите интереса истраге и предмета потребно брзо и ефикасно поступање и приступ подацима.

 

Тужилаштво БиХ и Посебни одјел за организовани криминал, привредни криминал и корупцију поступају у великом броју предмета који се односе на пореске утаје, недозвољен промет акцизних производа и друга кривична дјела из ове области, те ће овај меморандум, као и слични споразуми са осталим партнерским институцијама и агенцијама за провођење закона, постати користан алат у ефикаснијем раду и поступању у предметима.

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba