Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA GLAVNIM DRŽAVNIM TUŽITELJEM SLOVENIJE

13.09.2023. 13:49

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Milanko Kajganić, sa dužnosnicima tužiteljstva sastao se sa kolegom iz Slovenije, Dragom Šketom, glavnim državnim tužiteljem i njegovim suradnicima.

 

 GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA GLAVNIM DRŽAVNIM TUŽITELJEM SLOVENIJE

Na sastanku je razgovarano o suradnji dva tužiteljstva u borbi protiv organiziranog, prekograničnog i međunarodnog kriminala, radu u okviru asocijacije EUROJUST u kojoj su već realizirane zajedničke operacije, kao i predmetima sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija.

 

Između dva tužiteljstva uspostavljeni su izravni kontakti radi što brže i učinkovitije komunikacije i potrebe brzog djelovanja u borbi protiv svih vidova kriminala.

 

U protekle dvije godine realizirane su zajedničke aktivnosti u istragama u kojima su mjesta izvršenja kaznenih djela, kao i počnitelji, bili na području Slovenije i Bosne i Hercegovine.

 

Glavni tužitelj Slovenije iskazao je punu potporu Tužiteljstvu BiH i iskazao spremnost da podijeli iskustva Slovenije u jačanju pravosudnih institucija i vladavine prava na putu europskih integracija.

 

S obzirom da se bitna poglavlja u okviru kandidatskog statusa BiH odnose na vladavinu prava, g. Šketa je istakao da će pomoći da u narednom razdoblju Tužiteljstvo BiH ostvari kontakte i suradnju sa tijelima za borbu protiv kriminala i korupcije u zemljama EU, a radi komunikacije i zajedničke suradnje u budućnosti.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba