Вијести

У ОКВИРУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ АКТИВНОСТИ У ПРОЦЕСУ ПРИБЛИЖАВАЊА ЕВРОПСКИМ ИНТЕГРАЦИЈАМА, У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАНА СПЕЦИЈАЛИСТИЧКА ОБУКА ИЗ ОБЛАСТИ ФИНАНСИЈСКОГ УПРАВЉАЊА И КОНТРОЛЕ

08.09.2023. 13:42

Специјалистичка едукација из области финансијског управљања и контроле, а која обухвата системе процјене ризика, интерне финансијске контроле, те предвиђања и процјена потенцијалних ризика и потешкоћа, као и њихово превазилажење, одржана је у Тужилаштву БиХ. 

 

У ОКВИРУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ АКТИВНОСТИ У ПРОЦЕСУ ПРИБЛИЖАВАЊА ЕВРОПСКИМ ИНТЕГРАЦИЈАМА, У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАНА  СПЕЦИЈАЛИСТИЧКА ОБУКА ИЗ ОБЛАСТИ ФИНАНСИЈСКОГ УПРАВЉАЊА И КОНТРОЛЕ

Област финансијског управљања и контроле сегмент је који је прецизиран документима у процесу приближавања Босне и Херцеговине европским интеграцијама, као и Споразумом о стабилизацији и придруживању.  

 

Специјалистичку едукацију, којој су присуствовали чланови Радне групе за финансијско управљање и контролу из Тужилаштва БиХ, одржала је гђа Абида Ћатић из Централне хармонизацијске јединице Министарства финансија и трезора БиХ. 

 

Систем финансијског управљања и контроле базира се на дефинисању интерних процедура, процјени  управљању ризика пословања и њиховом смањењу, а ради предвиђања потенцијалних потешкоћа и ризика који се могу појавити у раду институције, као и смањења наведених ризика, осигурања несметаног рада и пословања, као и успостави механизама за превазилажење потешкоћа које се појаве у пракси.  

 

Тужилаштво БиХ активно је у процесима побољшања квалитете управљања и испуњавања обавеза који стоје пред институцијама Босне и Херцеговине у процесу европских интеграција.  

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba