Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ДРЖАВЉАНИНА Р СРБИЈЕ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “РАЧА”

04.09.2023. 11:10

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, након испитивања, упутио је приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Жељка Стекића, рођеног 1969. године у Шапцу, држављанина Републике Србије, који је лишен слободе у акцији полиције МУП-а РС, по налогу Тужилаштва Босне и Херцеговине.     

 

 

 ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ДРЖАВЉАНИНА Р СРБИЈЕ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “РАЧА”

Осумњичени је под истрагом због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 1. КЗ-а БиХ.

 

Осумњичени се терети да је дана 01.09.2023. године вршио међународно кријумчарење опојне дроге “кокаин” у количини од 525 грама из Р Србије на територију Босне и Херцеговине, у чему је спријечен од стране припадника МУП-а РС на подручју Зворника, којом приликом је извршено и привремено одузимање ове опојне дроге скривене у претинцу возила којим је управљао осумњичени.

 

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), односно због опасности од бјекства, с обзиром да је осумњичени држављанин Р Србије, те да нема пребивалиште нити боравиште у БиХ, а такође и с обзиром и на тежину кривичног дјела за које се сумњичи, те запријећену казну од најмање 3 године затвора.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba