Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG DRŽAVLJANINA R SRBIJE U PREDMETU KODNOG NAZIVA “RAČA”

04.09.2023. 11:10

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, nakon ispitivanja, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Željka Stekića, rođenog 1969. godine u Šapcu, državljanina Republike Srbije, koji je lišen slobode u akciji policije MUP-a RS, po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.     

 

 PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG DRŽAVLJANINA R SRBIJE U PREDMETU KODNOG NAZIVA “RAČA”

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. KZ-a BiH.

 

Osumnjičeni se tereti da je dana 01.09.2023. godine vršio međunarodno krijumčarenje opojne droge “kokain” u količini od 525 grama iz R Srbije na teritorij Bosne i Hercegovine, u čemu je spriječen od strane pripadnika MUP-a RS na području Zvornika, kojom prigodom je izvršeno i privremeno oduzimanje ove opojne droge skrivene u pretincu vozila kojim je upravljao osumnjičeni.

 

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, s obzirom da je osumnjičeni državljanin R Srbije, te da nema prebivalište niti boravište u BiH, a također i s obzirom i na težinu kaznenog djela za koje se sumnjiči, te zaprijećenu kaznu od najmanje 3 godine zatvora.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba