Вијести

ОПТУЖЕНИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

07.08.2023. 07:43

Оптужени Игор Павловић, рођен 1987. године у Београду, држављанин Републике Србије, у присуству адвоката у потпуности је признао кривицу за кривично дјело кријумчарење лицаиз члана 189. Кривичног закона БиХ.

 

 ОПТУЖЕНИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

У складу са споразумом, за оптуженог је предложена казна затвора у трајању од једне (1) године, те споредна новчана казна у износу од 10.000 КМ, коју је оптужени дужан уплатити у року од петнаест дана од правоснажности пресуде Суда БиХ, донесене на основу споразума.

У складу са споразумом, од оптуженог ће се одузети незаконита имовинска корист у износу од 1595 ЕВРА и 40 КМ, као и средства кориштена за извршење кривичног дјела.

Предложена казна адекватна је улози и одговорности оптуженог у извршењу овог кривичног дјела.

Оптужени се терети да је, у намјери стицања противправне имовинске користи, покушао извршити нелегало пребацивање 14 илегалних миграната, држављана Р Турске и Египта, међу којима и четворо малољетних лица, са територије Босне и Херцеговине на подручје Р Хрватске и ЕУ, у намјенски направљеном простору прикључног возила, а који нису испуњавали услове за законит прелазак државне границе.

Потписивањем споразумног признања оптужени се одриче права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Након разматрања споразума, исти је прихваћен од стране Суда те је оптуженом изречена наведена казна.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba