Vijesti

OPTUŽENI SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

07.08.2023. 07:43

Optuženi Igor Pavlović, rođen 1987. godine u Beogradu, državljanin Republike Srbije, u nazočnosti odvjetnika u cijelosti je priznao krivnju za kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. Kaznenog zakona BiH.

 

OPTUŽENI SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne (1) godine, te sporedna novčana kazna u iznosu od 10.000 KM, koju je optuženi dužan uplatiti u roku od petnaest dana od pravomoćnosti presude Suda BiH, donesene na temelju sporazuma.

Sukladno sporazumu, od optuženog će se oduzeti nezakonita imovinska korist u iznosu od 1595 EURA i 40 KM, kao i sredstva korištena za izvršenje kaznenog djela.

Predložena kazna adekvatna je ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju ovog kaznenog djela.

Optuženi se tereti da je, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, pokušao izvršiti nelegalo prebacivanje 14 ilegalnih migranata, državljana R Turske i Egipta, među kojima i četvoro malodobnih osoba, sa teritorija Bosne i Hercegovine na područje R Hrvatske i EU, u namjenski napravljenom prostoru priključnog vozila, a koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit prelazak državne granice.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen od strane Suda te je optuženom izrečena navedena kazna.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba