Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДРЖАВЉАНИНА БиХ И Р ХРВАТСКЕ, ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНЕ ДРОГЕ

04.08.2023. 12:10

Поступајући у оквиру 24-часовне дежуре, дежурни тужилац Тужилаштва БиХ координисао је активности са МУП-ом РС-а а које су се односиле на лишење слободе осумњиченог држављанина БиХ и Р Хрватске, на подручју Лакташа.  

 

  ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДРЖАВЉАНИНА БиХ И Р ХРВАТСКЕ, ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНЕ ДРОГЕ

Осумњичени Томислав Марић, рођен 1982. године, настањен у Загребу, лишен је слободе након што су полицијски службеници, током контроле аутомобила којим је управљао осумњичени, на скривеним мјестима у пртљажнику возила пронашли и одузели око пола килограма опојне дроге “кокаин”.

Осумњичени се терети да је наведену опојну дрогу, ради стављања у међународни промет, неовлашено кријумчарио из Републике Хрватске на територију Босне и Херцеговине.

 

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а) и б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог, с обзиром да осумњичени поред држављанства Босне и Херцеговине посједује и држављанство Р Хрватске, као и пријављено пребивалиште у Р Хрватској, те опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba