Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КОРУПТИВНА КРИВИЧНА ДЈЕЛА

21.07.2023. 12:27

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КОРУПТИВНА КРИВИЧНА ДЈЕЛА

-      Ковачевић Дамира, рођеног 1980. године у Кључу, запосленог као полицијски службеник у ДКПТ БиХ.
 
За другоосумњиченог у предмету (Праштало Јоја) није затражена мјера притвора.
 
Мјера притвора предложена је због опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе, као и вршити утицај на свједоке или сaучеснике, поновити кривично дјело или завршити започето.
 
Осумњичени је под истрагом и терети се да је као запосленик ДКПТ БиХ проналазио лица која су аплицирала за запослење, те од њих тражио и добијао новац, најчешће у износима од неколико хиљада КМ, за наводно запослење у ДКПТ БиХ и Заводу за извршење кривичних санкција (ЗИКС) БиХ, при чему им је у више наврата незаконито омогућавао добијање питања и конкурсних материјала.
 
Такође, осумњичени се терети за располагање великим новчаним износом од преко 1 милион КМ, као и узимање позајмице од око 46 000 евра, који није вратио лицу - држављанину Србије од којег је узео новац.
 
Осумњичени се терети за кривично дјело примања дара или другог облика користи за трговину утицајем из члана 219. и прање новца из члана 209. КЗ БиХ. 
 
Поступак удаљења осумњичених из полицијских структура до окончања поступка провешће ДКПТ БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba