Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA KORUPTIVNA KAZNENA DJELA

21.07.2023. 12:27

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA KORUPTIVNA KAZNENA DJELA

-      Kovačević Damira, rođenog 1980. godine u Ključu, uposlenog kao policijski djelatnik u DKPT-u BiH.

 

Za drugoosumnjičenog u predmetu (Praštalo Joja) nije zatražena mjera pritvora.

 

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, ponoviti kazneno djelo ili završiti započeto.

 

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je kao uposlenik DKPT-a BiH pronalazio osobe koje su aplicirale za zaposlenje, te od njih tražio i dobijao novac, najčešće u iznosima od nekoliko tisuća KM, za navodno zaposlenje u DKPT-u BiH i Zavodu za izvršenje kaznenih sankcija (ZIKS) BiH, pri čemu im je u više navrata nezakonito omogućavao dobijanje pitanja i konkursnih materijala.

 

Također, osumnjičeni se tereti za raspolaganje velikim novčanim iznosom od preko 1 milijun KM, kao i uzimanje pozajmice od oko 46 000 eura, koji nije vratio osobi -državljaninu Srbije od kojeg je uzeo novac.

 

Osumnjičeni se tereti za kazneno djelo primanja dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka 219. i pranje novca iz članka 209. KZ-a BiH. 

 

Postupak udaljenja osumnjičenih iz policijskih struktura do okončanja postupka provest će DKPT BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba