Вијести

ПРИПАДНИК ИСИЛ-а КОЈИ ЈЕ УХАПШЕН У БиХ 2017. ГОДИНЕ, ОСУЂЕН НА ДОЖИВОТНУ КАЗНУ ЗАТВОРА У САД-у

17.07.2023. 15:58

Америчко Министарство правосуђа (Department of Justice), објавило је да је оптужени Мирсад Кандић (1981), осуђен на доживотну казну затвора.  

 

 

ПРИПАДНИК ИСИЛ-а КОЈИ ЈЕ УХАПШЕН У БиХ 2017. ГОДИНЕ, ОСУЂЕН НА ДОЖИВОТНУ КАЗНУ ЗАТВОРА У САД-у

Оптужени Кандић, за којим су дуго трагале правосудне институције, лишен је слободе приликом врло кратког боравка у БиХ, 2017. године, када је у заједничком дјеловању Тужилаштва БиХ, SIPA-е, ОБА-е и других партнерских институција лоциран и лишен слободе у Сарајеву.

Осумњичени Кандић, који је рођен је у Пећи 1981. године и није држављанин БиХ,  убрзо након хапшења изручен је правосудним органима Сједињених Америчких Држава, гдје је процесуиран као високо рангирани припадник тзв. ”ИСИЛ"-а.

 

Тужилаштво БиХ и Одсјек за тероризам, у оквиру анти-терористичке коалиције, активно учествују у међународним операцијама у борби против тероризма, са партнерским институцијама из земаља широм свијета.

У наставку је линк на информацију Министарства правосуђа САД:

Eastern District of New York | High Level Member of ISIS Sentenced to Life in Prison for Material Support to a Foreign Terrorist Organization Resulting in Death | United States Department of Justice

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba