Vijesti

OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE OSOBA I NAPAD NA SLUŽBENE OSOBE U AKTIVNOSTIMA LIŠENJA SLOBODE SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU, OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA I NOVČANU KAZNU

10.07.2023. 13:25

Optuženi  Nemanja Filipović, rođen 1992. godine u Ljuboviji, Republika Srbija, državljanin BiH, u nazočnosti odvjetnika u cijelosti je priznao krivnju za kazneno djelo krijumčarenje osoba i napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, te sporednu novčanu kaznu u iznosu od 1500 KM.

 
OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE OSOBA I NAPAD NA SLUŽBENE OSOBE U AKTIVNOSTIMA LIŠENJA SLOBODE SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU, OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA I NOVČANU KAZNU

Optuženi je priznao krivnju da je, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, po prethodnom dogovoru sa njemu poznatom osobom, za novčanu naknadu od 50 eura po osobi,  izvršio krijumčarenje 15 migranata, državljana Avganistana, Iraka i Kube, koji su prethodno ilegalno ušli preko granične crte iz R Srbije u BiH.

Krijumčarenje je izvršeno 22.02.2022. godine preko rijeke Drine, korištenjem limenog čamca, a optuženi je lišen slobode od strane policijskih djelatnika Granične policije BiH.

Policijski djelatnici su tom prigodom bili angažirani na poslovima lišenja slobode počinitelja kaznenih djela sa zadatkom lišenja slobode navedenog Filipovića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na jednog od njih vozilom, te mu nanio tjelesne povrede.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen od strane Suda te je optuženom izrečena navedena kazna.

 

 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba