Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ И SIPA РЕАЛИЗОВАЛИ АКЦИЈУ У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

27.06.2023. 10:56

Идентификованој жртви, страној држављанки, пружена здравствена и безбједносна заштита у Сигурној кући, те пружена подршка службеника за подршку свједоцима Тужилаштва БиХ.

 
 ТУЖИЛАШТВО БиХ И SIPA РЕАЛИЗОВАЛИ АКЦИЈУ У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

По налогу поступајућег тужиоца, полицијски службеници SIPA-е, на подручју Градачца, провели су активности на претресима, лишењима слободе и испитивањима осумњичених лица, држављана Босне и Херцеговине, осумњичених за кривично дјело међународне трговине људима.

 

Идентификована жртва збринута је уз подршку НВО сектора и налази се на безбједној локацији.

 

Осумњичена лица терете се да су, искористивши тежак положај жртве и чињеницу да се налази хиљадама километара од матичне земље, жртву радно искориштавали до граница издржљивости за различите послове, а били су јој одузети документи и ускраћена слобода кретања. 

 

Након проведене акције трауматизована жртва je збринута, те је кориштена и подршка службеника за подршку свједоцима Тужилаштва БиХ, као и запосленика невладиног сектора, активних у пружању подршке жртвама у области борбе против трговине људима и илегалних миграција.

 

Тужилаштво БиХ, SIPA и агенције за провођење закона настављају документовање кривичног дјела и прикупљање доказа у овом предмету.

 

Због осјетљивости предмета, као и заштите жртве, у овом тренутку не можемо дати више информација или детаља.

 

 

 

 

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba