Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH I SIPA REALIZIRALI AKCIJU U BORBI PROTIV MEĐUNARODNE TRGOVINE LJUDIMA

27.06.2023. 10:56

Identificiranoj žrtvi, stranoj državljanki, pružena zdravstvena i sigurnosna zaštita u Sigurnoj kući, te pružena potpora djelatnika za podršku svjedocima Tužiteljstva BiH.

 
TUŽITELJSTVO BiH I SIPA REALIZIRALI AKCIJU U BORBI PROTIV MEĐUNARODNE TRGOVINE LJUDIMA

Po nalogu postupajućeg tužitelja, policijski djelatnici SIPA-e, na području Gradačca, proveli su aktivnosti na pretresima, lišenjima slobode i ispitivanjima osumnjičenih osoba, državljana Bosne i Hercegovine, osumnjičenih za kazneno djelo međunarodne trgovine ljudima.

 

Identificirana žrtva zbrinuta je uz podršku NVO sektora i nalazi se na sigurnoj lokaciji.

 

Osumnjičene osobe terete se da su, iskoristivši težak položaj žrtve i činjenicu da se nalazi tisućama kilometara od matične zemlje, žrtvu radno iskorištavali do granica izdržljivosti za različite poslove, a bili su joj oduzeti dokumenti i uskraćena sloboda kretanja. 

 

Nakon provedene akcije traumatizirana žrtva je zbrinuta, te je korištena i potpora službenika za podršku svjedocima Tužiteljstva BiH, kao i uposlenika nevladinog sektora, aktivnih u pružanju potpore žrtvama u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

 

Tužiteljstvo BiH, SIPA i agencije za provedbu zakona nastavljaju dokumentiranje kaznenog djela i prikupljanje dokaza u ovom predmetu.

 

Zbog osjetljivosti predmeta, kao i zaštite žrtve, u ovom trenutku ne možemo dati više informacija ili detalja.

 

 

 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba