Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗУКИЋ АЛЕМ (1991) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ, ОСУЂЕН НА ЗАТВОРСКУ И НОВЧАНУ КАЗНУ ТЕ ОДУЗИМАЊЕ ПРОТИВПРАВНЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ

23.06.2023. 12:03

Прва пресуда у предметима са доказима из Sky апликације.

 
ОПТУЖЕНИ ЗУКИЋ АЛЕМ (1991) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ, ОСУЂЕН НА ЗАТВОРСКУ И НОВЧАНУ КАЗНУ ТЕ ОДУЗИМАЊЕ ПРОТИВПРАВНЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ

У оквиру предмета Бибић Сако и др.,  оптужени Зукић Алем, рођен 1991. године у Сарајеву, држављанин БиХ, у потпуности је признао кривицу за кривично дјело организирани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из КЗ-а БиХ, а за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ. 

 

За оптуженог је предложена казна затвора у трајању од 1 године, новчана споредна казна у износу од 4.000 КМ, те одузимање противправне имовинске користи у износу од 2.000 ЕВР.

Оптужени је признао своје учествовање у међународном кријумчарењу опојне дроге марихуана “сканк”  из Босне и Херцеговине на подручје ЕУ.  

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичних дјела у оквиру оптужнице.

Оптужени је од самог почетка кривичног поступка сарађивао са органима гоњења и својим свједочењем у самом почетку истражних активности умногоме допринио успјешном и ефикасном окончању истраге.

У складу са споразумом оптужени се одриче права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Након разматрања споразума исти је прихваћен те је оптуженом изречена наведена казна.

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba